2013-05-02

Lunch i Isadong

Efter att ha tittat runt i Insadong och handlat lite tog vi en sen lunch. Jeongah visste ett bra ställe som serverade utmärkt koreansk mat med inrikting på tofu. Tofu är vanligt inslag i koreansk mat och en av mina favoriträtter är doenjang jjigae som är sojabön soppa med tofu.



Vi fick först tea.

Bestick finns oftast i en låda som man tar själv.


Servicen är alltid så snabb i Korea, man hinner knappt sätta sig innan man får in vatten eller te och eventuellt lite banchans. Sedan beställer man och två sekunder senare står maten på bordet.





Två sorters fläsk som man lägger tofu och kimchi av rättika på och äter. Tofu var hemmagjord.

sundubu jjigae (mjuk tofu gryta)

såser att doppa köttet i.


Sundubu jjigae (mjuk tofu gryta) och en annan gryta som jag inte kommer ihåg med den är gjord på "resterna" av tofu när man gör den.

Av någon anledning fick vi in doenjang jjigae istället för sundubu jjigae och fick doenjang jjigaen gratis! Vilket var tur eftersom sundubu jjigaen var alldeles för stark för mig.

efteråt fick vi te gjort av... vinbär tror jag. väldigt sött och syrligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar